• 121.583
Anasayfa
Anne / Çocuk 2, 3, 4, 5, 6 Yaş Çocuklarda Beyin Gelişimi İçin Zeka Oyunları

2, 3, 4, 5, 6 Yaş Çocuklarda Beyin Gelişimi İçin Zeka Oyunları

       0   ELİF POLAT      ELİF POLAT
2, 3, 4, 5, 6 Yaş Çocuklarda Beyin Gelişimi İçin Zeka Oyunları

Çocuklarda beyin gelişimini destekleyen öneriler nelerdir? Beyin gelişimi kaç yaşına kadar devam eder? Çocuğunuzun zeka gelişimi için neler yapabilirsiniz? 2, 3, 4, 5, 6 yaş çocukları için oyun önerileri nelerdir? Çocuğunuz ile oyun oynarken hem zeka geliştirici hem de eğlenceli oyunlar hangileridir diye bir arayış içerisindeyseniz sizler için hazırladığım yazıma göz atabilirsiniz.

Çocuklarda Beyin Gelişimini Destekleyen Öneriler

Çocuklarda Beyin Gelişimini Destekleyen ÖnerilerÇocuklarda Beyin Gelişimini Destekleyen Öneriler

Çocuklarda Beyin Gelişimini Destekleyen Öneriler

Beyin gelişimi, beslenme alışkanlıklarından, genetik faktörlerden, ve çevresel faktörlerden etkilenerek beynin fiziksel yapısının tamamlanma sürecine denir. Beyin gelişimi anne karnında başlar ve ilk temeller orada atılır.

Beyin Gelişimi Kaç Yaşına Kadar Devam Eder?

  • Erkek çocuklarının beyin gelişimi 16-18 yaşına kadar,
  • Kız çocuklarının beyin gelişimi ise 15-17 yaşlarına kadar devam eder.

Çocuğun Zeka Gelişimi İçin Neler Yapabilirsiniz?

Çocuğunuzun başta beslenmesine dikkat etmeniz gerekir. Doğru besinler ile beslenmek zeka gelişimini olumlu etkiler. Spor yapmak ve yapılan fiziksel egzersizlerde zeka gelişimi üzerinde olumlu etkiye sahiptir. Çocuklar için olan zeka gelişimi oyunları ile çocukların zekalarının geliştiği kanıtlanmıştır.

Zeka Gelişim Oyunları Oynamak Zeka Geliştirir mi?

Çocuk gelişim uzmanları ve pedagoglar en az beslenme kadar zeka geliştirici oyunların da çocukların zekası üzerinde etkili olduğunu belirtiyorlar. Çocuklar oyun oynarken desarj olurlar iç dünyalarını yansıtıp hayal güçlerini geliştirirler. Bu oyunlar çok çeşitlidir. Okul çağındaki çocuklara çocuk gelişim derslerinin oyun şeklinde gösterilmesi hem daha kolay anlamalarını hem de beyin gelişimlerini desteklenmesini sağlar. Ama 2 yaşındaki çocuğumun beyinsel gelişimi için ne yapabilirim diyorsanız şu faktörlere önem vermeniz gerekir.

  • Çocuğunuzun uyku düzeni
  • Beslenme alışkanlığı
  • Zeka geliştirici oyunlar

2, 3, 4, 5, 6 Yaş Çocukları İçin Oyunlar

2, 3, 4, 5, 6 Yaş Çocukları İçin Oyunlar

2, 3, 4, 5, 6 Yaş Çocukları İçin Oyunlar

Zeka geliştirici oyunlar çocuğunuzun zeka gelişimini desteklerken aynı zamanda fiziksel gelişimini de destekler. Çocuklar bu sayede enerjilerini atarak sosyalleşirler.  Bu oyunlara örnek vermek gerekirse;

2 Yaş Çocukları İçin Bul – Tak Oyunu

Bul Tak oyununun amacı birbirinden farklı geometrik şekil ve renkteki parçaları uygun olan boşluklardan kovaya atmaktır. 2 yaş çocuğunuz için 4-10 parçalı birbirine yakın şekildeki nesnelerin olduğu oyuncak daha uygundur. Bu oyun sayesinde çocuğunuzun bir çok yeteneği de ortaya çıkmış olur. Çocuğunuzun görsel zekası, mantık yürütme ve ilişkilendirme gibi bir çok alanda geliştirmiş olursunuz. Çocuğunuz geometrik şekilleri öğrenirken el becerisi de gelişmiş olur.

Mutfak Ev Alet Ve Gereçleri

Çocuklarınıza sofra kurmak, kişi sayısına göre tabak, bardak, kaşık koymak çocuğun sayı becerisini geliştirmiş olursunuz. Bu oyunu oynarken ona komutlar vererek oynamanız daha faydalı olacaktır. Bu oyun çocuğunuzun çok hoşuna gidecektir. Çünkü yemek yapmak sofra kurmak evde sürekli yapılan bir eylemdir. O da bunu taklit ederek el becerisini de geliştirmiş olur. Çocuğunuz evde tamircilik, doktorculuk gibi oyunları oynarken o kılığa girer ve hayal gücü gelişmiş olur.

Resim Kırpma Ve Seslendirme Oyunu

Bu oyun için kullanmadığınız dergi ve defterlerden yararlanabilirsiniz. Kullandığınız dergi veya gazetedeki hayvanları, insanları, eşya ve arabaları kestikten sonra gruplandırmak çocuktaki muhakeme yeteneğini destekler. Canlı ve cansız nesneleri ayırt ettirebilirsiniz ya da kullanılan eşyaları ayırabilirsiniz. Kestiğiniz insan ve hayvan resimlerini seslendirebilir çocuğunuzun da onları taklit etmesini isteyebilirsiniz. Daha sonra bu resimleri deftere yapıştırıp kendinize bir kes seslendir defteri oluşturabilirsiniz.

Eşleştirme Kartları

Akıllı kart olarak da geçen eşleştirme kartlarını kolaylıkla oyuncakçılarda ya da kırtasiyelerde bulabilirsiniz. Bu sayede çocuğunuz mukayese eder ve gruplandırır. Şekilleri aklında tutarken hafızasınıda geliştirmiş olacak. Çocuklar bu oyunlardan çok hoşlanır. Onun yaşına uygun eşleştirme kartlarından temin ettikten sonra onunla oyuna başlayın ve şekilleri ne kadar hızlı öğrendiğini görmeye hazır olun.

2- 3- 4- 5 -6  Yaş Çocuklarda Hamur Oyunu

Bu oyun geniş bir yaş kitlesini kapsar ve çocuğunuz ile oynayacağınız en zevkli oyunlardan biridir. Oyun hamurunu elleri ile yoğuran çocuğunuzun parmak kasları gelişir.Renkli hamurlar sayesinde renkleri de öğrenmiş olur. Bu oyunu oynarken şekil yapmanın bir sınırı yoktur. Sizde ona katılarak çeşitli şekiller yapabilirsiniz. Çocuğunuzun hayal gücünü desteklemiş olursunuz.

Makarnaları İpten Geçirme

Bu oyun için malzemeler her evde olacak türden. Malzemeleriniz; kulak çubuğu, düdüklü makarna ve ip.Bu oyunu oynamak için kulak çubuğuna ipi bağlayın daha sonra makarnaları kulak çubuğundan geçirin. Bunu çocuğunuza gösterdikten sonra artık onun yapmasına yardım edin. Bu oyun sayesinde çocuğunuzun el ve göz koordinasyonu gelişmiş olur.

Evcilik Oyunu

Bu oyun sayesinde çocuğunuzun dil gelişimi zeka gelişimi desteklenmiş olur. Evcilik oyunu çocuğunuzun serbest olarak istediği rollere girdiği metnini kendi yazıp oynadığı bir oyundur. Çocuğunuz bu oyun sayesinde sosyalleşir ve kendini daha kolay ifade etmeye başlar.

Çocuğunuz İle Oynayabileceğiniz Diğer Oyunlar

  • Saklambaç oyunu
  • Balonu yere düşürmeden havada sektirme oyunu
  • El kuklası ile gölge yada seslendirme oyunu
  • Sek sek oyunu
  • Yaşın uygun yap boz oyuncakları ile oynamak çocuğunuz ile oynayabileceğiniz diğer oyunlara verebileceğimiz örneklerdendir.

2-3 Yaş Çocuklar İçin Oyun Önerileri – Video

Siz çocuğunuzun zeka gelişimi için neler yapıyorsunuz? Çocuğunuz ile vakit geçirirken onun oyunlarına katılıyor musunuz? Çocuğunuzun zeka ve beden gelişimi için beslenme programınız var mı? Çocuğum ile ne oyunu oynayabilirim diyen ebeveynler için vereceğiniz başka oyun örneği varsa bize yazarak paylaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg